CheMa LaboratoriesΕταιρικό προφίλ

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.chema.gr/wp-content/uploads/2020/06/large_blue_triangle_03.png

2017

Οκτώβριος 2017

Σύσταση της εταιρείας CheMa Laboratories

Μετά από μια σχεδόν 10ετία εργασίας σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα και εταιρείες σε Γαλλία, Ελβετία, Σουηδία και Δανία, ο Δρ. Αναστάσιος Καμπόλης / Χημικός και η Δρ. Φωτεινή Ραβάνη / Επιστήμονας Υλικών, επέστρεψαν στην Ελλάδα και ίδρυσαν την εταιρεία CheMa Laboratories Αναλυτικά Εργαστήρια Ο.Ε.

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2019

Δεκέμβριος 2019

Έναρξη Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος H2020 PANTHEON – Marie Curie RISE

Ξεκίνησε επίσημα την 1η Νοεμβρίου 2019 το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα στα πλαίσια του HORIZON 2020 Marie Curie RISE με τίτλο “New Approaches for Plant Health Monitoring – Νέες μέθοδοι για την παρακολούθηση της υγείας των φυτών” (PANTHEON). Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων μεθόδων υψηλής ακρίβειας και ευαισθησίας για τη συνεχή παρακολούθηση της υγείας των φυτών, με έμφαση στα Σταυρανθή λαχανικά (Brassicaceae – λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, κ.α.) και στα αμπέλια (Grapevine).

Το PANTHEON αποτελείται από 9 εταίρους (ακαδημαϊκούς φορείς και εταιρείες):

  1. Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Ελλάδα – Συντονιστής
  2. CheMa Laboratories Αναλυτικά Εργαστήρια Ο.Ε., Ελλάδα
  3. Centre of Research, Experimentation and Formation in Agriculture (CRSFA), Ιταλία
  4. University of Reims Champagne-Ardenne (URCA), Γαλλία
  5. Center of Biotechnology-Borj Cedria (CBBC), Τυνησία
  6. Ferdowsi University of Mashhad (FUM), Ιράν
  7. Washington State College (WSU), ΗΠΑ
  8. Advanced Wave Sensors (AWS), Ισπανία
  9. Signinum (SIG), Πορτογαλία
[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2020

Δεκέμβριος 2020

Αναγνώριση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC)

Τα εργαστήρια μας για πρώτη φορά λαμβάνουν αναγνώριση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (International Olive Council – IOC) για την πραγματοποίηση αναλύσεων τύπου Α στο ελαιόλαδο, για την περίοδο 12/2020 – 11/2021

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2021

Μάρτιος 2021

Διαπίστευση από το Ε.ΣΥ.Δ

Τα εργαστήρια μας διαπιστεύονται για πρώτη φορά από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥ.Δ) και λαμβάνουν αριθμό πιστοποιητικού 1239. Το πεδίο διαπίστευσης του εργαστηρίου περιλαμβάνει χημικές αναλύσεις σε επιφανειακά και πόσιμα νερά, ελαιόλαδο και μέλι.

Ιούνιος 2021

Ένταξη στο μητρώο εργαστηρίων ελέγχου του ΕΦΕΤ

Εκδόθηκε στις 16-06-2021 η απόφαση για την ένταξη των εργαστηρίων μας στο Μητρώο Εργαστηρίων Επίσημου Ελέγχου Τροφίμων συνεργαζόμενων με τον ΕΦΕΤ, κατά το μέρος του δηλωθέντος πεδίου διαπίστευσης τους που αφορά στα τρόφιμα.

Δεκέμβριος 2021

Αναγνώριση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC)

Τα εργαστήρια μας λαμβάνουν αναγνώριση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (International Olive Council – IOC) για την πραγματοποίηση αναλύσεων τύπου Α στο ελαιόλαδο, για την περίοδο 12/2021 – 11/2022

Δεκέμβριος 2021

Άδεια οινολογικού εργαστηρίου

Τα CheMa Laboratories λαμβάνουν άδεια οινολογικού εργαστηρίου με αριθμό έγκρισης 411993/09-12-2021.

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

2022

Απρίλιος 2022

Αναγνώριση από την Ιαπωνική κυβέρνηση

Τα εργαστήριά μας καταχωρούνται στον κατάλογο των επίσημα αναγνωρισμένων εργαστηρίων από το Ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας με αριθμό αδείας GR20069. Πλέον τα πιστοποιητικά που εκδίδουν για τους πελάτες τους, αναγνωρίζονται κατα την εξαγωγή των προϊόντων στην Ιαπωνία.

Δεκέμβριος 2022

Αναγνώριση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC)

Τα εργαστήρια μας λαμβάνουν αναγνώριση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (International Olive Council – IOC) για την πραγματοποίηση αναλύσεων τύπου Α στο ελαιόλαδο, για την περίοδο 12/2022 – 11/2023

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]
https://www.chema.gr/wp-content/uploads/2020/04/small_blue_triangle.png

CheMa LaboratoriesΔιασφαλίζουμε την ασφάλεια των προϊόντων σας

Αναλύουμε, ερευνούμε, αναπτύσσουμε και βελτιώνουμε τα προϊόντα σας, για να τα κάνετε ποιοτικότερα και ασφαλέστερα.

+15 χρόνια εμπειρίας

+5000 αναλύσεις το χρόνο

+800 πελάτες

Διαπιστευμένες αναλύσεις

Τα εργαστήρια CheMa Laboratories ιδρύθηκαν το 2017 και έχουν έδρα την Κόρινθο. Παρέχουν υπηρεσίες ανάλυσης δοκιμών καλύπτοντας μεγάλο εύρος αναγκών του αγροτο-διατροφικού, βιομηχανικού και ενεργειακού τομέα. Πιο συγκεκριμένα, τα εργαστήριά μας προσφέρουν χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε:

  • Μέλι
  • Ελαιόλαδο, λίπη & λοιπά έλαια
  • Τρόφιμα
  • Κάνναβη & προϊόντα κάνναβης
  • Νερά & απόβλητα
  • Έδαφος & φυλλοδιαγνωστική
  • Κρασί
  • Ζωοτροφές
  • Υλικά συσκευασίας/μετανάστευση

Επιπλέον προφέρονται υπηρεσίες δημιουργίας και ελέγχου διατροφικής ετικέτας και μελέτης διάρκειας ζωής προϊόντων.

Διαπιστεύσεις - Πιστοποιήσεις - Αναγνωρίσεις

Τα εργαστήρια μας έχουν της εξής διαπιστεύσεις/πιστοποιήσεις/αναγνωρίσεις:

  • Διαπίστευση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2017 από το ΕΣΥΔ, με Αρ. Πιστοπ. 1239
  • Αναγνώριση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (International Olive Council – IOC)
  •  Άδεια λειτουργίας οινολογικού εργαστηρίου, με αριθμό έγκρισης 411993/09-12-2021
  • Είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Μελιού
  • Είναι μέλος της AOAC
  • Ανήκουν στο μητρώο εργαστηρίων επισήμου ελέγχου τροφίμων συνεργαζόμενων με τον ΕΦΕΤ
https://www.chema.gr/wp-content/uploads/2020/04/small_blue_triangle.png
https://www.chema.gr/wp-content/uploads/2020/04/blue_triangle_02.png

CheMa LaboratoriesΗ ομάδα μας

Δρ. Αναστάσιος Καμπόλης

Δρ. Αναστάσιος Καμπόλης

Χημικός, Υπεύθυνος Εργαστηρίου & Τεχνικός Υπεύθυνος

Είναι πτυχιούχος χημικός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα «Υλικά Προηγμένης Τεχνολογίας» από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ έχει αναγορευτεί διδάκτορας από το ίδιο πανεπιστήμιο το 2010.

  • Από τον Οκτώβριο του 2017 είναι μέλος ΣΕΠ (Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), όπου έχει επίβλέψει τις διπλωματικές εργασίες περισσότερων από 20 μεταπτυχιακών φοιτητών
  • Έχει διατελέσει μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Institut de Recherches sur la Catalyse et l’Environnement de Lyon (IRCELYON) – CNRS στη Γαλλία και στο Paul Scherrer Institut (ETH domain) στην Ελβετία.
  • Στη συνέχεια εργάστηκε σαν ερευνητής στο École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) στην Ελβετία και στο Chemical and Biochemical Engineering Department του Technical University of Denmark (DTU), καθώς και ως Group Leader στην Haldor Topsøe A/S στη Δανία.
  • Από 02/2018 – 07/2020 εργάστηκε ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος (λέκτορας με σύμβαση) στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Από το 2017 είναι εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών στο Working Party of Chemistry and Energy του EuCheMS.
  • Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων, έχει δημοσιεύσει 20 πρωτότυπες ερευνητικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει μια αίτηση ευρεσιτεχνίας.
Δρ. Φωτεινή Ραβάνη

Δρ. Φωτεινή Ραβάνη

Επιστήμονας Υλικών, Υπεύθυνη Ποιότητας

Είναι κάτοχος πτυχίου Επιστήμης των Υλικών καθώς και μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ έχει αναγορευτεί διδάκτορας από το ίδιο πανεπιστήμιο το 2013.

  • Μετά την αγόρευση της σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών το 2013, τιμήθηκε με την υποτροφία Swiss Government Excellence Scholarship για να εργαστεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Ελβετία και στο Paul Scherrer Institute (PSI) που ανήκει στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυριχης (ETH). Η έδρα της ήταν στο Department of Synchrotron Radiation and Nanotechnology.
  • Έπειτα εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Synchrotron Radiation Research, Department of Physics του Lund University καθώς και στο Swedish National Laboratory MAX IV στη Σουηδία.
  • Σε όλη αυτή τη διαδρομή εχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων, πρωτότυπων ερευνητικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε συνέδρια ως ομιλήτρια.
Μαρία-Ελένη Αγγιστριώτη

Μαρία-Ελένη Αγγιστριώτη

Χημικός, Αναλύτρια

Είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και κάτοχος πτυχίου οινολογίας από το ίδιο πανεπιστήμιο. Αυτή την περίοδο είναι και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΜΠΣ Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιεί μέρος της πειραματικής της εργασίας στα CheMa Laboratories.

Έχει πραγματοποιήσει 3μηνη πρακτική άσκηση στα CheMa Laboratories, πριν την πρόσληψη της τον 02/2021.

bt_bb_section_top_section_coverage_image