Η ανάλυση των ζωοτροφών και των ιχθυοτροφών είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της σωστής σύνθεσης και σύστασης τους.
Η ανάλυσης της ομοιογένειας τους σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 183/2005 και την ΚΥΑ 340668/2008 συμβάλλει στη ρύθμιση της γραμμής παραγωγής και στη βελτισοποίηση της απόδοσης της μονάδας παραγωγής.
Οι παράμετροι που εξετάζονται είναι οι ακόλουθοι:
- Πρωτεΐνες
- Λιπαρά
- Υγρασία
- Τέφρα
- Υδατάνθρακες / Σάκχαρα
- Ιχνοστοιχεία και μέταλλα
- Προφίλ λιπαρών οξέων
- Υπολείμματα φυτοφαρμάκων
- Διοξίνες
- Μικροβιολογική άναλυση
- Γενετικά τροποποιημένα (GMO)
- Αναλύσεις αμινοξέων
- Μυκοτοξίνες
- PAH
- Διατροφική επισήμανση
- Δοκιμές ομοιογένειας