Ζωοτροφές / Ιχθυοτροφές

Η ανάλυση των ζωοτροφών και των ιχθυοτροφών είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της σωστής σύνθεσης και σύστασης τους.

Η ανάλυσης της ομοιογένειας τους σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 183/2005 και την ΚΥΑ 340668/2008 συμβάλλει στη ρύθμιση της γραμμής παραγωγής και στη βελτισοποίηση της απόδοσης της μονάδας παραγωγής.

Οι παράμετροι που εξετάζονται είναι οι ακόλουθοι:

  • Πρωτεΐνες
  • Λιπαρά
  • Υγρασία
  • Τέφρα
  • Υδατάνθρακες / Σάκχαρα
  • Ιχνοστοιχεία και μέταλλα
  • Προφίλ λιπαρών οξέων
  • Υπολείμματα φυτοφαρμάκων
  • Διοξίνες
  • Μικροβιολογική άναλυση
  • Γενετικά τροποποιημένα (GMO)
  • Αναλύσεις αμινοξέων
  • Μυκοτοξίνες
  • PAH
  • Διατροφική επισήμανση
  • Δοκιμές ομοιογένειας