Υπηρεσίες αναλύσεωνΑναλύσεις σε υλικά συσκευασίας
Τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι δε θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και δεν αλλοιώνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων. Οι προϋποθέσεις για να χρησιμοποιηθούν υλικά ως συσκευασίες τροφίμων ορίζονται από τον κανονισμό ΕΚ 1935/2004, ενώ το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την επαφή των τροφίμων που έρχονται σε επαφή με τα υλικά συσκευασίας καθορίζονται από τον κανονισμό ΕΚ 110/2001 και τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.
Τα εργαστήρια μας παρέχουν δοκιμές αναλύσεων σε διάφορους τύπους υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, χρησιμοποιώντας τους προσομοιωτές που αναφέρονται στους παραπάνω κανονισμούς, για να ελεγχθεί η συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Επιπλέον, παρέχονται μικροβιολογικές αναλύσεις για τον έλεγχο της υγιεινής των υλικών συσκευασίας