Τα τρόφιμα μπορεί να περιέχουν βακτήρια και εάν αποθηκευτούν για πολύ καιρό ή σε λάθος συνθήκες (π.χ. θερμοκρασία), μπορεί να…
Οι μυκοτοξίνες είναι τοξικές ουσίες (μεταβολίτες) που παράγονται από μύκητες και μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα των τροφίμων. Τα κυριότερα…
Συχνά πιάνουμε στα χέρια μας ένα βάζο μελιού το οποίο έχει κρυσταλλώσει και υπάρχει η αίσθηση ότι το μέλι «δεν…
Ξεκίνησε επίσημα την 1η Νοεμβρίου 2019 το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα στα πλαίσια του HORIZON 2020 Marie Curie RISE με τίτλο…
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τα εργαστήριά μας έλαβαν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα…
Τα CheMa Laboratories συμμετέχουν στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, τη μεγαλύτερη εκδήλωση στον κλάδο του μελιού που…
Το μέλι είναι ένα φυσικό και σχεδόν ακατέργαστο τρόφιμο που παράγεται από το νέκταρ των φυτών ή από εκκρίσεις…
Τα αναλυτικά εργαστήρια CheMa Laboratories Ο.Ε. αναζητούν φοιτητή/τρια τμήματος Χημείας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας, Βιοτεχνολογίας, Βιολογίας, Κτηνιατρικής και Επιστήμης Υλικών για…
Το ακρυλαμίδιο είναι μια χημική ένωση που συνήθως σχηματίζεται στα τρόφιμα που περιέχουν άμυλο, όταν αυτά ψήνονται ή τηγανίζονται…